Opnieuw Belgisch Kampioen Triatlon!

Opnieuw Belgisch Kampioen Triatlon!

Tags :

Vandaag werd in Izegem gestreden voor de Belgische titel triatlon over de Olympische afstand. In afwezigheid van Olympiërs Jelle Geens en Marten Van Riel was de favorietenrol naar Simon doorgeschoven! Er stonden echter nog genoeg outsiders aan de start om roet in het eten te gooien… Hemerijck, De Keyzer, Vanderplancke, Goris, Mets, Krug, Denteneer stonden ook alleen gebrand op een sterke prestatie.

Na het zwemnummer viel voor Simon tactisch al een en ander in de juiste plooi! Samen met ploegmaats Willem Brems en Alexis Krug verliet hij het water, en konden al snel aansluiting vinden met de kop van de race. Het tempo werd tijdens de ganse fietsrit hoog gehouden, waardoor Heemeryck en Mets al uitgeteld waren voor de titelstrijd.

Tijdens het loopnummer stelde Simon snel orde op zaken! En liep vlot naar zijn 4de elite titel over de Olympische afstand. Een evenaring van Rutger Beke zijn record! Tom Mets wist met een knappe run de zilveren medaille veilig te stellen en trainer Stijn Goris bewees ook nog steeds niet versleten te zijn met de bronzen medaille!

Bij de vrouwen kon Sofie Hooghe een nieuwe titel op haar naam schrijven!

Hoogdag in Izegem dus!
Dank aan de ploegmaats, het SMO-specialized team en de supporters aan de kant om er een onvergetelijke dag van te maken!

uitslag: http://results.myvtdl.be/print?type=scratch&event=621

Share this: