4de plaats in laatste World Cup van het Seizoen! Miyazaki, Japan.

4de plaats in laatste World Cup van het Seizoen! Miyazaki, Japan.

Afgelopen weekend 4de geëindigd in de Miyazaki (Japan) World Cup! Een plaatsje beter dan mijn prestatie vorige week in Tongyeong, maar opnieuw net naast dat podium!
Vooraf leek het erop dat de verschillen in het zwemmen wel eens zouden kunnen oplopen, aangezien het een redelijk golvend zwemnummer in de zee betrof. Maar dit viel al bij al goed mee. Ik kwam op 48″ seconden van de snelste zwemmer uit het water, ditmaal over 1500m (Olympic distance)!
Het fietsen op de autostrade gaf ons jagend peloton veel overzicht, en de baan was gemaakt om te knallen. De stukken met zware tegenwind maakte dat de samenwerking in de groepjes voor ons soms weg viel, terwijl bij ons “brommer” Kjel De Hertog het tempo hoog hield. Hij deed zijn werk opnieuw schitterend, en in een mum van tijd zaten we vooraan. Klaarmaken voor de loopfinale dus, en nadat ik prima afgezet was in de tweede wisselzone vertrok ik als eerste voor het loopnummer.
Veel wind, net als op de fiets, dus mijn plan was dan ook om snel de kop vooraan af te staan en wat beschutter op een tweede rij mee te lopen. Er vormde zich een groepje, maar door de factor wind werd het een heel speciaal loopnummer. Bij de tegenwind viel het tempo steeds weg, waardoor er zich een grote groep vormde, bij de meewind ging het tempo dan weer met een ruk de hoogte in om toch wat schifting te maken. Hierdoor dunde de groep steeds uit, maar bij de tegenwind kwamen er meestal opnieuw een hele tros atleten aansluiten. Gaandeweg vielen er wel steeds meer en meer atleten af. Na enkele tempowissels gingen we de laatste loopronde (nog 2,5km) uiteindelijk met vijf man in. Een redelijk ideale situatie, ik bleef trouw aan mijn plan om te volgen en te rekenen op mijn sprint.
Uiteindelijk bleef er van mijn sprint niet veel meer over. Bij de eerste versnelling in de laatste 600 meter moest de Mexicaan over boord. De volgende was ik op een 400 meter van de finish toen de sprint echt ingezet werd. Ik probeerde te versnellen, maar de benen gingen niet meer mee. De Spanjaard Uxio Abuin Ares won net zoals vorige week in Tongyeong. Voor Joao Silva (Portugal) en Greg Billington (USA).
Een 4de en 5de plaats is de balans van deze Azië trip! Het waren twee goede races, met sterk resultaat. De voldoening die het geeft om ook opnieuw mee te lopen vooraan in zo’n race, en te strijden voor het podium is ook groot. Dit was lang geleden! Maar als je twee maal zo dicht bij een podiumplaats zit voelt het ook wel aan als een ontgoocheling dat je er niet op geraakt bent!
Einde seizoen nu!
Groeten,
Simon

Share this: