T3 Zwevegem: Teamrelay: 2de plaats

T3 Zwevegem: Teamrelay: 2de plaats

Category : België , Wedstrijd

Gisteren stond de tweede T3 manche van het jaar op het programma. Ditmaal was het format een team relay, waarbij 4 atleten om beurten een korte explosieve triathlon (250m zwemmen, 5km fietsen, 1,5km lopen) dienden af te werken. Opnieuw aan de start met mijn ploegmaats van het SMO-Specialized Triatlon Team, met de gezonde ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen.

Teamrelay is toch wel een zeer bijzonder format, het gaat ontzettend snel, er gebeuren constant positiewijzigingen, en kleine foutjes kunnen zwaar afgestraft worden. Daarnaast is het ook tactisch rekenen met de volgorde waarin je de atleten van start laat gaan.

Op zaterdag kregen we te horen dat Willem Brems ziek was, wat toch even voor stress zorgde. Maar gelukkig vonden we met Nicolas Tilman een waardige vervanger, die zeker ook capabel is om in de T3 sterk mee te racen. Samen met ook nog Donald Hillebregt en Alexis Krug deden we het voortreffelijk en streden we heel de race mee in de voorste gelederen voor de zege. In de laatste relais had KTT echter nog een zeer sterke pion staan, en zo moesten we de duimen leggen voor KTT en vrede nemen met een goede tweede plaats! SP&O vervolledigde het podium.
Bedankt aan de ganse SMO-specialized entourage ter plaatse voor de fijne dag!

Share this: