EK Genève

EK Genève

Category : Wedstrijd , Zwitserland

Terug thuis van het Europese Kampioenschap Olympische triathlon dat gisteren plaatsvond in Genève (Zwitserland). Ik kon er bij mijn comeback op het internationale triathlon toneel beslag leggen op een 24ste plaats. Een resultaat waar ik denk ik wel tevreden mee mag zijn gezien de beperkte voorbereiding de afgelopen maanden.
Onder erg warme omstandigheden doken we om 12u het “Lac Leman” in voor de 1500m zwemmen zonder wetsuit. Ik zwom matig, en kwam in het derde peloton uit het water. Na 20km fietsen konden we aansluiten bij het tweede peloton, waarin ook ploegmaat Jelle Geens zich bevond. Nadien viel het wat stil in onze groep, waardoor de kopgroep van zo’n 20 man met iets meer dan 2 minuten voorsprong aan het lopen begon. De temperaturen waren ondertussen hoog opgelopen en ik was blij dat ik me tijdens het lopen kon verfrissen aan de bevoorradingsposten. Het liep niet meer zo soepel na die 40km fietsen, ik koos dan ook van bij de start van het lopen mijn eigen tempo. Stelselmatig kon ik toch nog wat plaatsen winnen, en met een mooi eindsprintje tegen een Oekraïner pakte ik dus de 24ste plek.
Ik voel dat er toch nog wat werk aan de winkel is om mijn topniveau te bereiken. Maar ik ben tevreden van waar ik momenteel sta! Dit biedt zeker nog perspectief om op het einde van dit seizoen sterk te presteren. Het was ook gewoon leuk om opnieuw internationaal van start te kunnen gaan.

Uitslag

Foto’s Katrien Decru

Artikel Nieuwsblad

Share this: