Winter update

Winter update

Category : Trainen



Januari en februari zijn steevast de zwaarste trainingsmaanden in de voorbereiding op het internationale seizoen triathlon dat in maart van start gaat. Waar dat er in november en december rustig hernomen wordt, en ik veel technisch werk doe, draai ik in januari en februari grotere volumes en worden de intensiteiten ook al wat opgedreven. Ik verkoos om in januari alleen op hoogtestage te trekken naar Font-Romeu (Frankrijk). In het verleden reageerde ik altijd positief op de hoogte en ik maalde gedurende drie weken rustig mijn kilometers af. Ik leerde daar ook enkele andere atleten kennen, zodat het sociaal isolement al bij al wel mee viel. De drie weken verliepen goed, en ik zag er zowel sneeuw als zon en kwam voldaan terug naar huis.

Na een paar dagen vertrok ik opnieuw, ditmaal voor twee weken richting zonnigere oorden in Spanje, met mijn vaste trainingsgroep en trainer. De eerste week zit er ondertussen op, ik heb hard getraind en de aanwezigheid van mijn trainingsmaten maakt dat de intensieve trainingen ook een stuk harder zijn. Maar voor de langere fietsritten is het uiteraard een plezier om af en toe eens in het wiel te kruipen en uit de wind te zitten…

Momenteel is het voor mezelf nog onduidelijk of ik wel of niet op de startlijst zal geraken voor de World Triathlon Series manche in Abu Dhabi op 5 maart. Zaterdag 12 maart kan ik wel starten in de World Cup te Mooloolaba (Australië). Ik hoop om in een van deze races mijn conditie te kunnen testen.

Sportieve Groeten, Simon