Jubileum race in Quarteira (Portugal).

Jubileum race in Quarteira (Portugal).

Blijkbaar heb ik hier in Quarteira de kaap van 100 deelnames in het itu circuit overschreden. Kwam ik na de race te weten… Verder viel er niet veel te vieren hier in Portugal. Behalve dan misschien mijn eerste penalty ooit in een itu-race. Niet voor het foutief ophangen van mijn fiets in T2 ;-). Maar omdat ik mijn petje bij mijn loopschoenen op de grond gelegd had. Ik doe dit al jaren zo, ook in WTS en WC, dus ging ik na de race verhaal halen bij de referee. Niet om mijn penalty weg te werken, maar gewoon kwestie van hun verhaal ook eens te horen. Ik had de penalty nu toch al uitgezeten, dus die 15″ maken nu ook niet meteen een wereld van verschil in de uitslag… (hooguit 1 plaats)
Ik blijf erbij dat de scheidsrechters eerder een beetje overijverig waren. Dit gebeurt wel eens vaker aan het begin van het seizoen. Toen ik opmerkte dat waarschijnlijk iedereen die met een petje liep ook een penalty had, moesten ze toch lichtjes blozen… Wanneer ik er de reglementen op na lees, dan vind ik: “Athletes must place within 0,5m of the bin all equipment to be used at a later stage in the event. … All equipment already used must be deposited in the bin.” Dit geeft me toch redenen om het petje wel op de grond te leggen en niet in de box.
Soit, ik dwaal af maar zal in de toekomst zeker voor de race nog eens horen waar mijn petje wel of niet gelegd mag worden, zodat ik dit op een belangrijke race zeker niet voor heb…

De race zelf dan: Ik verliet het woelige water op een minuut en half van de kop… Te ver dus. De eerste 20km probeerde ik met mijn groep toch nog alles op alles te zetten, om deze kloof te dichten. De samenwerking was goed, maar we bleven eigenlijk hangen op dit tijdsverschil. Ik besloot me dus in de laatste 10km voor te bereiden op het loopnummer. De eerste 10km van het jaar is toch altijd wat spannend, vaak moeizaam, met steken of last van de ademhaling, maar dat was dit keer niet het geval. Het was geen topnummer, maar al bij al liep ik een stevig tempo en kon ik dit ook wel aanhouden. Natuurlijk was er dus ook nog de penalty die ik diende te nemen, ik besliste om deze pas na 3 van de 4 rondes te nemen. Kwestie van me in het lopen zolang mogelijk op te trekken aan een paar andere atleten (De Ponti en Lloyd in dit geval) en samen met hun de tragere lopers van de kopgroep in te lopen. Ik schoof systematisch op, en liep uiteindelijk de top 20 binnen.

19de aan de finish om exact te zijn. Geen zwemnummer om een boost van te krijgen, maar wel een degelijk fiets en loopnummer dat toch zeker kan tellen als goede training… Trainen, dat is wat er de komende weken op het programma staat. Volgende afspraak op 13 mei in Yokohama (WTS).

Groeten!
Simon

Share this: