Einde seizoen: Wereldbeker Tongyeong

Einde seizoen: Wereldbeker Tongyeong

Afgelopen weekend heb ik eindelijk een punt kunnen zetten achter seizoen 2015. Het was voor mezelf een ontzettend zwaar jaar, zowel op fysiek als mentaal vlak.

En mijn laatste race in Zuid-Korea bracht hier niet veel verandering in. Na de klierkoorts periode begin dit jaar ben ik er niet meer in geslaagd om opnieuw mijn beste conditiepeil te behalen. Er waren lichtpuntjes, zoals een goede prestatie op de Militaire Wereld Spelen twee weken geleden, waar ik individueel beslag legde op een 4de plaats en als team met mijn Belgische ploegmaats brons veroverde. Maar echt potten breken op internationaal niveau was niet mogelijk met een lichaam dat niet volledig gezond was dit seizoen. Zaterdag verloor ik in het zwemnummer te veel tijd, en was het al snel duidelijk dat dit in het fiets- en loop-onderdeel niet meer recht te zetten viel. Het was vooral mentaal zwaar om toch tot de finish door te gaan, het liefst van al had ik er gewoon de brui aan gegeven tijdens het lopen. Ik liep toch uit, uit respect voor de organisatie, mijn sponsors, werkgever…

Nu is het tijd voor rust, voor lichaam en geest. Ik kijk uit naar de twee weken rust die nu wachten, alvorens weer langzaam op te bouwen richting 2016. Het kan volgend seizoen alleen maar een stuk beter gaan, eenmaal mijn lichaam terug 100% is.

Share this: