Nationaal kampioenschap veldlopen voor militairen

Nationaal kampioenschap veldlopen voor militairen

Gisteren stond ik dan aan de start van het nationaal kampioenschap veldlopen voor militairen. Het beloofde een pittige race te worden met ook een Franse, Duitse, Nederlandse en Luxemburgse ploeg die zich ingeschreven hadden… Naast uiteraard ook enkele erg sterke lopers die Defensie in zijn rangen heeft. Plaats van het gebeuren is jaarlijks opnieuw Schaffen, en dit is echt wel een zeer mooie locatie voor deze cross. Met 950 man aan de start was dit echt wel een indrukwekkend tafereel eenmaal het startschot gegeven… Om niet te veel in het gedrum terecht te komen startte ik redelijk vlot, iets wat achteraf misschien iets te vlot bleek te zijn. Al gauw merkte ik dat het parcours ook ongelofelijk zwaar kon zijn. Veel wind en een heuvelzone waarbij we iedere ronde twee steile hellingen dienden te nemen die elkaar kort opvolgden… Ik verloor wat plaatsen, probeerde aan te klampen en tactisch uit de wind te lopen. Maar merkte vooral dat de conditie nog niet dat is…
Ach ja, het was gewoon nog eens leuk om een half uur af te zien met een klein zonnetje en heel veel gezelschap, het resultaat is dan iets minder van tel. Ik werd 13de en 8ste belg. 
uitslag: Uitslag nationaal kampioenschap veldlopen voor militairen
Foto genomen door Alex Smeyers.

Share this: